Отношение BYNET к белорусскому языку (Голосование)

Страницы

Аватар пользователя таксама "навеяло"
Мммм... "хай" ніхто не ўздымаў. Магчыма, час ад часу некаторыя расейскамоўныя пачынаюць хваляваццца, спрабуюць справакаваць флэйм, альбо пішуць суцэльную лухту (ці з-за адстунасьці ведаў, ці сьвядома хлусячы). Я ж па меры магчымасьці ды наяўнасьці вольнага часу спрабую адказваць. І я далёка не адзін наведнік тут (узгадайма, дзеля прыкладу рэдактараў pravapis.org, Ліцьвінскага Зубра, Прывіда, etc)

А ад патрабаваньняў "ісьці прэч" патыхае сэґрэґацыяй. Прычым, як гэта вам ня крыўдна, у ролі БЕЛЫХ ЛЮДЗЕЙ выступаюць беларускамоўныя.

...як галоўным арґумэнтам,(???? не силой а словом как я понял... так это по согласию) калі трахалі нашых беларускіх жанчын і спальвалі нашы касьцёлы ды цэрквы.......ну вообще то на войне как на войне...

А астатняе - зусім поўная лухта.... -аргументируйте

Это же надо, сам pravapis.org editor снизошел до рекомендаций мне почитать нечто, посвященное "беларуской мове на надмагільных помніках". Сейчас-сейчас, "за ранiцу абшныру завуголля", чтобы это нечто найти. А вообще почитал бы, если бы выложили в Инет. А так в лом искать.

Танатуму. You had written: "белорусы не придумывали как называются те или иные предметы им говорили как это будет звучать соседи". Господи, Танатум, не втирай тут белорусам убожество, пораскинь мозгами, если они у тебя есть, и хотя бы скажи, у кого белорусы скопировали такие рапространенные слова, как "рыдлёўка", "сьцягнiк", "чыгунка" и тд и тп. Белорусский язык самобытен. Белорусов меньше, чем русских или поляков. Кстати, и те, и другие все время перетягивали на свою сторону белорусское одеяло. Белорусы научились выживать в этих условиях. Можно всю жизнь прожить в РБ и не знать белорусского, настолько велика терпимость белорусов, но ведь можно прожить всю жизнь и не знать ни одной женщины, и женщины не будут в обиде. Но зачем себя обкрадывать?

=но ведь можно прожить всю жизнь и не знать ни одной женщины, и женщины не будут в обиде. Но зачем себя обкрадывать?=

---или женщин? специфика этого форума (и феномена упертой беларусамоунасци) как раз в том, что "женщины" требуют к себе внимания:):):) кстати майк большинство американцев знают один и только один язык да и тот плохо, как они себя обкрадывают, ах-ах, но катастройка, проведенная по бжезинскому сценарию, потребовала от всех народов ссср "обогащения" методом изучения забытых языков, диалектов и даже алфавитов..америкосы и без того богаты, правда?

ЗРШ: Почему патриоты-антизападники, декларируя свое презрение к 'америкосам' и 'америкосии', по каждой претензии к своему поведению оправдываются практикой тех же ненавистных им буржуев? Дедуля Фрейд наверняка бы что-нибудь по поводу эдипова комплекса сказал..
Пра што гутарыце? Пра што размаўляеце? Вашае стаўленьне да белмовы? Ці гэта эксгібіцыянізмам уласных комплексаў? Ці Вы робіце спробу даць навуковае абгрунтаваньне сваёй хваробе? Бо ў Вашай размове ўгледзіць нешта больш разумнае я ня здолеў. Пра-бач-це.
и хотя бы скажи, у кого белорусы скопировали такие рапространенные слова, как "рыдлёўка", "сьцягнiк", "чыгунка" и тд....

насчет рыдлевки и стегника не знаю но слово чугунка есть в словаре РУССКОГО языка у Ожегова, так же если вам этот вопрос интересен стоит обратить внимание на старорусские слова уверен, что вы найдете корни для остальных ....

Можно всю жизнь прожить в РБ и не знать белорусского, настолько велика терпимость белорусов,(а утверждение некоректно ... большинство говорят на русском языке как на основном и свободно понимают друг друга и ТЕРПЯТ как раз если на то пошло белорусский.

....но ведь можно прожить всю жизнь и не знать ни одной женщины, и женщины не будут в обиде. Но зачем себя обкрадывать?

Судя по Фрейду у Вас проблемы:) отвечу тем же...:)

Во первых вам всех женщин неперезнать), а во вторых лучше найти одну единственную, которая будет любить и помогать Вам всю жизнь... а остальные так развлечения....

У русского статус международного а у белорусского исчезающего ....и посмотрите с каким вам надежней...

tanatum'у:

"насчет рыдлевки и стегника не знаю но слово чугунка есть в словаре РУССКОГО языка у Ожегова, так же если вам этот вопрос интересен стоит обратить внимание на старорусские слова уверен, что вы найдете корни для остальных ...."

"Старорусские слова"!.. Ёпрст, ужо задрала пісаць, на падставе чаго ў беларускай і рускай мовах назіраецца вялікая колькасць падобных словаў! А менавіта: беларуская і руская мовы паходзяць ад АДЗІНАЙ ПРАСЛАВЯНСКАЙ МОВЫ. Але атрымалі розныя традыцыі існавання. Рус. мова - пісьмовую, бел. мова - размоўную (таму і шмат якія словы, што ў рускіх слоўніках пазначаныя як "устар.", у бел. мове - нармальныя жывыя словы). А праславянская мова такая ж "старорусская", як і "старобелорусская" альбо "староукраинская", калі выкарыстоўваць гэтую псеўдатэрміналогію...

АЛЕ: калі закранаць КАНКРЭТНАЕ слова "чыгунка" (якое, дарэчы, у Ожагава таксама з паметаю "устар."), то тут іншая рэч, бо бел. і рус. мовы да часу з’яўлення чыгуначнага транспарту ўжо мелі шчасце сфармавацца. Нават не выключаю, што гэтае слова было ў свой час запазычанае з рускай мовы, хаця і гэта не факт. Дык што з таго??? Адно на падставе гэтага Вы робіце свае высновы пра "белорусский диалект"??? Улічваючы нават, што "насчет рыдлевки и стегника не знаю" (і не будзеце "знать" яшчэ для процьмы іншых словаў)??? Мо, аб’яднаем тады і ангельскую мову з французскай на падставе таго, што ў абедзвюх ёсць слова "point" - "кропка" альбо словы "forest"/"foret" - "лес"... Як кажуць: калі нельга, але вельмі хочацца – то можна...

А ў слоўніку "РУССКОГО языка" С.Ожагава, дарэчы, ёсць і такія "старорусские слова", як "тротуар", "комедия", "гараж" і інш....

"...большинство говорят на русском языке как на основном и свободно понимают друг друга и ТЕРПЯТ как раз если на то пошло белорусский."

Што ж, маеце рацыю. Толькі тут не ганарыцца альбо радавацца трэба, а спачуваць самаацэнцы беларусаў. Габрэі, прыкладам, мелі куды больш самапавагі, чымся сённяшнія беларускія tantum’ы, калі адрадзілі (на пачатку існавання дзяржавы Ізраіль) сваю аўтэнтычную мову іўрыт, на якой тады не размаўлялі ўвогуле...

"У русского статус международного а у белорусского исчезающего ....и посмотрите с каким вам надежней... "

Ну, тут як Вам заўгодна... Ніхто ж Вас пераходзіць на бел. мову не прымушае - у нас усё ж такі, як сцвярджае Лепшы Сябра беларускага народа Паша Барадзін, прававая дзяржава... Пакуль яна ўвогуле існуе. Можа і Вы нават ганарыцца потым будзеце і ўнукам расказваць, седзячы в городе Минске, областном центре Северо-Западной области РФ: "И я в своё время обк*кивал этот вшивый белорусский диалект. Что ж, жизнь не зря прожил..."

З. Ы. Дарэчы, беларуская мова зусім не "убогая" на лаянкавыя словы (хоць, можа, асабліва ганарыцца гэтым і не вельмі трэба). Гэта веды ў некаторых "убогие"...

=Викинг..

Почему патриоты-антизападники, декларируя=

а почему вы спрашиваете?

=Дедуля Фрейд наверняка бы что-нибудь по поводу эдипова=

он слишком много говорил, наверное из-за своих комплексов, а мы с папкой баальшими были друзьями..

короче викинг вам чего от меня надо, а? вы ето без комплексов присядьте и задумайтесь на минутку и огласите весь список пожалуйста..при чем тут фрейдятинка и антизападники к тому что я еще 12 лет назад читал у америкосов их педагогические жалобы о том что подавляющее большинство гр-н сша никогда не учит никакого языка кроме родного ам.инглиша который учит через пень-колоду и совсем не чувствует себя обделенными (и о чем свидетельствуют их научно-технические достижения и мировая экспансия их кривоватой культуры) и не хочет учить ни японского ни немецкого ни тем паче русского или французского пусть---говорят---они наш великий лэнгвидж знают а нам ихний переводчики за деньги переведут..экономически грамотный и трезво-практичный подход..нам же предлагается диаметрально противоположное..

а ваши наезды насчет оправдывания основаны на том что вам просто крепко померещилось: со мной такого не случается..но мне понравился ход ваших мыслей..фрейд о таком тоже писал..

2ЗРШ (злобна расейскамоуна шавинисцю)(я еще 12 лет назад читал у америкосов их педагогические жалобы о том что подавляющее большинство гр-н сша никогда не учит никакого языка кроме родного ам.инглиша который учит через пень-колоду и совсем не чувствует себя обделенными)

А зьвесткі пра імклівае падзеньне ўзроўню амэрыканскае адукацыі Вам не пра што ня кажа? Дарэчы, адна з галоўных прычынаў таго, што РБ ня йдзе па эўрапейскім вэктары разьвіцьця - гэта аднабокасьць успрыняцьця сьвету, якая мае несумненную расейскую складовую. А ў моц таго, што сапраўднымі расейцамі нам ня быць па вызначэньню, гэтае мейсца займаюць, увы, як правіла, далёка ня самае лепшыя культурніцкія праявы суседняга народу.

=А зьвесткі пра імклівае падзеньне ўзроўню амэрыканскае адукацыі Вам не пра што ня кажа?=

кажа! о том что им давно пора отказаться от этой оккупантской английской мовы и выучить свою собственную, исконную, американскую мову. это раз. затем обогатиться путем всенародного изучения мов своих ближайших соседей: канадской и мексиканской. это два. затем всем неграм (т.е. афроамериканцам) строго предписать изучение языков наречий и диалектов их исторической родины а белым (т.е. евроамериканцам) "вспомнить" немецкую французскую итальянскую русскую и прочую "матчыну мову" причем всевозможных мулатов и метисов лучше сразу пристрелить чтоб напрасно не мучались. это три. далее.. если фбр не пресечет эту антиамериканскую деятельность.. далее непочатый край работы..и вся языком..процессоров и операционок вы конечно не дождетесь больше но как зато взрастет уровень народа как процветет америка..ведь я понимаю что она не от злого сердца советует другим странам идти тем путем которым сама не пошла..и это при том что ее конституция не обязывает граждан пользоваться инглишем..о малообразованная страна где "только деньги делают джентльмена человеком" (©бармен Гарри--О.Табаков):)

ту Прывід.by

...беларуская і руская мовы паходзяць ад АДЗІНАЙ ПРАСЛАВЯНСКАЙ МОВЫ.

- пожалуй ключевая фраза...и тут я согласен.....

.....Рус. мова - пісьмовую, бел. мова - размоўную....

-это как вас понимать? на русском писали но не говорили? или на белорусском не писали...

...таму і шмат якія словы, што ў рускіх слоўніках пазначаныя як "устар.", у бел. мове - нармальныя жывыя словы....

русский язык не стоял на месте и динамично развивался, а белорусский стоял на месте....

..... праславянская мова такая ж "старорусская", як і "старобелорусская" альбо "староукраинская", калі выкарыстоўваць гэтую псеўдатэрміналогію...

так может на стоит путать один язык с диалектами? белорусский как был диалектом ПРОславянского)) так и остался

.....Нават не выключаю, што гэтае слова было ў свой час запазычанае з рускай мовы, хаця і гэта не факт. Дык што з таго??? Адно на падставе гэтага Вы робіце свае высновы пра "белорусский диалект"???....

....несколько некорректное замечание... мне был выше задан вопрос.........."и хотя бы скажи, у кого белорусы скопировали такие рапространенные слова, как "рыдлёўка", "сьцягнiк", "чыгунка...." вот я и ответил....) про остальные не берусь утверждать, но слово чугунка хоть оно и устаревшее входу в России и сейчас.....(личные наблюдения)

Што ж, маеце рацыю. Толькі тут не ганарыцца альбо радавацца трэба, а спачуваць самаацэнцы беларусаў. Габрэі, прыкладам, мелі куды больш самапавагі, чымся сённяшнія беларускія tantum'ы, калі адрадзілі (на пачатку існавання дзяржавы Ізраіль) сваю аўтэнтычную мову іўрыт, на якой тады не размаўлялі ўвогуле...

О чем вы говорите.....какое государство.... какая самооценка.... откройте глаза Вам последние выборы ничего не показали? наше государство со своей независимостью в такой......, а где были наши патриоты на выборах? ах да, делили деньги.....

З. Ы. Дарэчы, беларуская мова зусім не "убогая" на лаянкавыя словы (хоць, можа, асабліва ганарыцца гэтым і не вельмі трэба). Гэта веды ў некаторых "убогие"...))) не смешите вы наверно вращаетесь среди академиков)

Аватар пользователя Таксама "навеяло"
"а где были наши патриоты на выборах?"

Я, напрыклад, схадзіў і прагаласаваў за Аляксандра Лукашэнку. Чаму вы так упэўненыя, што беларускамоўныя гэтак супраць яго? Але прычым тут палітыка да тэматыкі форуму? Калі яна вас цікавіць, стварыце сабе галіну пра палітыку і калі ласка. Я сюды заходжу, каб прагледзець моўную дыскусію, а не спрэчкі расейскамоўных падлеткаў пра тутэйшую палітыку.

таксаме

уважаемый следите за дискуссией я просто отвечаю на вопросы....

...а то что вы проголосовали за кого то что ж это ваш выбор...

...вы хотите сказать что приведение подросток)? в отличие от вас он очень даже зрело рассуждает)))

tanatum'у:

"это как вас понимать? на русском писали но не говорили? или на белорусском не писали... "

Ды не, не так нас разумець. А так, што развіццё рускай мовы (граматычнае ўдасканаленне, лексічнае ўзбагачэнне і г. д.) пераважна ішло праз пісьмовасць, а беларускай мовы – у вусным маўленні. Вядома ж, што першы збор граматычных правілаў бел. мовы зрабіў (калі не памыляюся, бо не філолаг і не гісторык) Браніслаў Тарашкевіч. І было гэта ў 1918 годзе: бел. мова існавала ўжо колькі стагоддзяў!.. Граматыкі рускай мовы пісаў яшчэ Ламаносаў, нават, здаецца, нехта і да яго...

"русский язык не стоял на месте и динамично развивался, а белорусский стоял на месте.... "

No comments. Усю бязглуздзіцу гэтага тэзісу можна перадаць ў іншай форме:

Пеця за дваццаць год фізіялагічна і разумова змяніўся, а Вася "стоял на месте"...

"...праславянская мова такая ж "старорусская", як і "старобелорусская" альбо "староукраинская", калі выкарыстоўваць гэтую псеўдатэрміналогію...

так может на стоит путать один язык с диалектами? "

"С диалектами"? Значыць, украінская мова таксама дыялект??? Так, Ваш склад мыслення пачынае вымалёўвацца...

"...несколько некорректное замечание... мне был выше задан вопрос.........."и хотя бы скажи, у кого белорусы скопировали такие рапространенные слова, как "рыдлёўка", "сьцягнiк", "чыгунка...." вот я и ответил....)"

Ай-яй-яй, сапраўды некарэктная заўвага? А як жа ж Вашае сцвярджэнне, што "белорусский" таму і "диалект", што "...белорусы не придумывали как называются те или иные предметы им говорили как это будет звучать соседи..." Калі Майкава да Вас пытанне не звязанае з азначаным Вашым тэзісам, тады даруйце: я не магу зразумець філасофскіх хітраспляценняў думкі Вашага генія...

Дарэчы, па тэме "чыгункі" (аналогія з астраноміі): зорка X спектральнага класа В па сваіх характарыстыках можа быць бліжэй да зоркі Y спектральнага класа А, чымся да сваёй "аднакласніцы" Z.Тым не менш гэта не преашкаджае адносіць падобныя зоркі X і Y да розных спектральных класаў, а непадобныя Х і Z – да аднаго. Пытанне: чаму блізкія словы "чыгунка" і "чугунка" не могуць належыць да дзвюх розных моваў?..

"О чем вы говорите.....какое государство.... какая самооценка.... откройте глаза Вам последние выборы ничего не показали? наше государство со своей независимостью в такой......, а где были наши патриоты на выборах? ах да, делили деньги..... "

Будзем, як кажа "ВВП", "котлет отдельно, мух отдельно..." Па-першае: мне здаецца, я і казаў пра адпаведны (бясконца нізкі – кажу ўжо прамым тэкстам) узровень самаацэнкі беларусаў. Ніяк не зразумею, чаму Вы супярэчыце?.. Па-другое: наша дзяржава сапраўды там, але Вы шчыра лічыце, што тут вінаватая незалежнасць? На такую недарэчнасць і адказваць не варта... Па-трэцяе: не ўсе "патриоты" дзялілі грошы падчас апошніх выбараў; некаторыя, як Ганчар ці Захаранка, ляжалі ў зямельцы; некаторыя, як Клімаў альбо Кудзінаў, гнілі за кратамі; і шмат якія, нарэшце, як я асабіста (даруйце мне гэткае нахабства, усё ж такі далучу і сябе да патрыётаў), маглі толькі і зрабіць, што прыйсці да скрыні і прагаласаваць не за Лукашэнку альбо не прагаласаваць увогуле... Але ў любым выпадку, няма больш марнай справы, чымся сур’ёзна спрабаваць узважваць "шанцы" апазіцыі на гэных "выбарах"... Ці можна вылячыць ад СНІДу таблеткай аспірыну?..

Дарэчы, хацеў бы я параўнаць "деньги патриотов" і "деньги... карацей, зразумела каго". Во было б супастаўленне!..

"З. Ы. Дарэчы, беларуская мова зусім не "убогая" на лаянкавыя словы (хоць, можа, асабліва ганарыцца гэтым і не вельмі трэба). Гэта веды ў некаторых "убогие"...

не смешите вы наверно вращаетесь среди академиков)"

Смяшыць не буду – што ж смешнага ў няведанні?..

2 таксама "навеяла":

Калі Вы галасавалі за Лукашэнку на ДРУГІХ прэзідэнцкіх выбарах (пра якія, як я зразумеў, казаў tanatum), то даруйце... Хоць бы не казалі публічна, і Вашая ганьба засталася б з Вамі... Не ведаць, як у нашых умовах узаемазалежаць палітыка і моўнае пытанне – я... не знаходжу словаў...

2 таксама "навеяло":

Слухайце, можа, у мяне нешта з галавой і Вы пажартавалі наконт АГЛ, ды я не зразумеў? А то бывае так запрацуесся...

OJ A VY VSJO RUGAETES' I ILJUZII KUSHAETE NE NADOELO

P.S. SKOLKO POLEZNOGO MOGLI BY ZA ETOVREMJA SDELAT' DLJA TOGO ZHE BELORUSSKOGO

Pahartau ja paru staronak hetaha forumu i stala prykra za bielaruskamounych kalegau, jakija tak marnujuc svoj cas. Lepiej rabicie svaju spravu, pisycie apoviedy, implementujcie pragramy, malujcie sajty, etc. A hetyja rasiejskamounyja zausiody buduc haukac i brachac nieraunujucy Moski. Nia treba zvazac na heta. Pryvid, Pravapis, r23, Taksama! Razhaldajcie heta jak background noise.
Аватар пользователя background noise
Путин подарил Лукашенке и Кучме "Слово о полку Игореве" на старославянском, русском, украинском и белорусском. В общем, rabicie svaju spravu, pisycie apoviedy.
Няўжо "Слова пра паход Ігараў" падорыў? Гэта файны прыкол! Але сьмяяцца будуць толькі мовазнаўцы. Гыгыгыгы. (Для іншых тлумачу: ужо гадоў 5-10 таму было даказана, што гэта фальшыўка, якую напісаў чэскі мовазнаўца Язэп Даброўскі http://arche.itgo.com/2001-2/kinan201.html). Англамоўным раю чытаць Edward L. Keenan „Was Iaroslav of Halych really shooting sultans in 1185?“
Uladzimier'у:

"Pahartau ja paru staronak hetaha forumu i stala prykra za bielaruskamounych kalegau, jakija tak marnujuc svoj cas. Lepiej rabicie svaju spravu, pisycie apoviedy, implementujcie pragramy, malujcie sajty, etc."

Хто ведае, магчыма, адстойваць гонар беларускае мовы на гэным форуме - гэта і ёсць Наша Справа... :-)

"Mepkaвaнымi cюжэтaмi нacтyпныx нyмapoў нaшaгa чacoпica cтaнyць:

пocтмaдэpн;

эмiгpaцыя;

Bялikaя Aйчыннaя вaйнa;

мapkciзм, лявiцa, нiгiлiзм;

Пpaгa;

Paciя;

гoмacэkcyaлiзм i бeлapycki гoмacэkcyaлiзм;

Уkpaiнa;

нeцэнзypшчынa;

жaнчыны, фeмiнiзм;

Чapнoбыль;

cпopт;

жыды;

eўpaпeйckaя нaцыя;

Meнck;

тэaтp Пiнiriнa;

xвapoбы, пaтaлorii, мeдыцынa, здapoўe...

Pэдakцыя ўзялacя зa пaдpыxтoўкy rэтыx cюжэтaў з вялikiм энтyзiязмaм"

Что мы видим между Россией и Украиной? С большим энтузиазмом!

ЗРШ, на што пакутуеш з пералічанага? Мне здаецца, на апошняе...
Барзьдзей, з пералічанага яму пасуе "нецэнзуршчына" ды "нігілізм". ;-)

Цікава, чаму ў іх "r" (лацінскае) замест "г" і "k" (лацінскае) замест "к". Якая дзіўная артаґрафія. Ня хочуць хіба, каб іх пашукавікі нармальна заіндэксавалі?

Your search - артаґрафія - did not match any documents.

No pages were found containing "артаґрафія".

Бедный Гугол! "Якая дзіўная артаґрафія. Ня хочуць хіба, каб іх пашукавікі нармальна заіндэксавалі?"

О! улучшаем, улучшаем! ай да "Г"! поиск по "артаграфія" дает ажно 12 страниц во всем интернете!!! колоссальная распространенность артаграфии! и где же тусуется это прогрессивное человечество? ну типа gw.lingvo.minsk.by www.pravapis.org www.geocities.com/uladzik

"... мове словы з грэцкаю тэтаю перадаюцца пераважна

праз т: артаграфія (як артадокс), міт ..."

ПЕРАВАЖНА, поняли вы или нет? а Гугол понял? О! на "арфаграфія" гугол дает ажно 15 страниц по всему и-нету! типа "пісаць пераважна праз “ф”: арыфметыка, арфаграфія, лагарыфм, пафас, міф, Афіны ..."

Мужики, слуште, как еще можно улучшить арthаhрафию, чтоб Гуголы знали, что она вообще существует, а?

Аватар пользователя pravapis.org editor
Так, артаґрафія. А вынікаў пошуку зэро, бо Ґґ на дадзены момант вельмі рэдкая літара. Магу ўзгадаць толькі пару старонак зь ёй:

http://www.nobility.by/families/g/index.shtml (сьпіс прозьвішчаў беларускай шляхты на Ґ)

http://www.pravpis.org/g/ - уласна пра самую літару ґ.

http://txt.knihi.com/pytanni/077.html - пра нашу абэцэду (інклузівэ дізэ Бухьштабэ Ґґ)

http://txt.knihi.com/taraskievic/hramatyka/lekcyja_1_43.htm - зь лекцый Тарашкевіча.

http://gw.lingvo.minsk.by/nn/2001/31/14.htm - артыкул пра яе ў Нашай Ніве

http://arche.home.by/7-2000/a700.html - артыкул з кнігі "Слоўнік Свабоды".

До чего же хорошо пишет, чертяка, вот этот:

Александр Филюшкин

Психопатическое уничтожение “Слова о полку…”

:

=Механизм творчества склонного к абсурдным гипотезам гуманитария несложен=

=Объектом атаки подобных авторов чаще всего становятся сакральные элементы нашего знания — то, что Пьер Нора называет “местами исторической памяти”. Он определяет их как “объекты, в которых конденсируется коллективная память данного социума”=

=Гуманитарии-абсурдисты атакуют эти “места памяти” частично из-за стремления к скандальной известности. Опровержение традиционных взглядов на мелкие сюжеты останется малозамеченным и неинтересным. Удар по произведениям, отношение социума к которым носит черты культа, куда более результативен=

ну да что там! всё почитайте:)

http://www.ruthenia.ru/logos/number/2002_02/03.htm

> http://www.pravpis.org/g/ - уласна пра самую літару ґ

Спадар рэдактар ня змог правільна напісаць УРЛ уласнага сайту.

> 2 Pryvid

Так. Галасаваў за Лукашэнку падчас падчас апошніх, дзявятага верасьня. Бо альтэрнатыва падалася мне яшчэ горшай, чым цяперашняя ўлада. Больш падрабязна паглыбляцца ў гэтую тэма няма сэнсу. Калі маеце жаданьне, давайце створым тут форум пра палітыку, можа я зрэдчасу нешта туды і напішу. А тут, калі ласка, будзем працягваць гутарку пра Мову і Слова.

Вось мы тут спрачаемся, а на Карла Маркса 38 думаюць пра Нацыянальны Ўнівэрсытэт:

Паводле старшыні ТБМ Алега Трусава, верагоднасць стварэння ў нашай краіне Беларускага нацыянальнага універсітэта са спрэс беларускамоўным навучаннем і справаводствам досыць высокая. Такую выснову ён робіць пасля сустрэчы па вядомым мінскім адрасе — на Карла Маркса, 38, у Адміністрацыі прэзідэнта, дзе і абмяркоўвалася гэтае пытанне...

http://www.naviny.by/node.phtml?index=9969

Страницы