Отношение BYNET к белорусскому языку (Голосование)

Страницы

...А "прослойка" гэта - ў вас Майк у галаве на тым мейсцы, дзе мусілі быць глузды (мозги).

Выбачаюся ў іншых удзельнікаў, што пераходжу на пэрсоны, але "інтэлектуальнасьць" і нахабства допісаў Майка проста пераходзіць апошнюю мяжу дазволенасьці.

"Несьвядомаму" насчет прослойки. Остроумия у Вас хватает. Не хватает только мужества признать правду. Насчет православия и чтения книжек. Неизвестно, кто и сколько прочитал. Скажу только одно. Чтобы стать изгоем общества у евреев или у поляков, или у литовцев и еще у многих народов - достаточно сменить веру. Я своими ушами слышал, как АГЛ по ТВ назвал РБ православной страной. И что же? Среди моих знакомых "несознательных", равно, как и "сознательных" "тутэйшых" - никто даже не то, чтобы возмутиться, но даже и не подумал об этом.

И еще. Прошу прощения, если тон был не тот.

"Несьвядомы" пишет: "Беларусь ніколі да апошняга часу (прыкладна 150 гадоў рас.ак.) не была праваслаўнай". Да, так оно и есть. Но, уважаемый "несьвядомый", с народом, сменившим веру, можно делать все, что угодно. И, пожалуйста, не переводите мне, что "глузды" есть мозги. Ну нет их у меня. Вместо них - боль.
Майк, у вас не боль, - у вас нахабства, якое адразу выдае рускага чалавека ў любой частцы планеты, за што вас так і "любяць" паўсюду.
Юст, не русский я. Я - частица того говна, в которое превратилась Беларусь.
Да и боли-то уже почти нет. Так, пустота. Прощайте, Юст, прощайте Рыдель, Вы - хорошие люди. Покидаю этот форум; жаль конечно, с вами было очень интересно, но мне здесь уже нечего больше сказать. До свидания на других форумах.
"Я - частица того говна... Прощайте, Юст, прощайте Рыдель, Вы - хорошие люди"

Вы медуза, Майк. На Вас будут сморкать и харкать "хорошие люди", а также публично сечь Вас на кухне за не выключенный в туалете свет. Приятных Вам размышлений о судьбах "русской интеллигенции" и дальнейшего самоуничижения.

Аватар пользователя злобны расейскамоуны шавинист
НЕ ДАДИМ ЗАЧАХНУТЬ ЭТОМУ ВОСХИТИТЕЛЬНОМУ ФОРУМУ!

=несьвядомы 26 октября 2002 года, 18:52

Я адразу бачу, як Пётр І САМ назірае за тым, як падкладаюць дынаміт пад НАШУ Сафію ў Полацку і думае: "яны ў нас усе дабраахвотна праваслаўнымі стануць".=

Нет, несьвядомы, ни в коем разе не читайте книжек, вы и без них просто прелесть. Добавлю лишь, что Нобель тоже САМ наблюдал, як падкладаюць ядрёну бомбу..ну, под что-нибудь, пусть хоть под собор какой-то матери, прикол-то не в этом..Какая мля глыба, какое сумеречное сознание! Примите мои восторги!

Хотите разговаривать на любом языке - разговаривайте, кто вам мешает. Зачем других заставлять.Так можно додуматься например всех католиков заставлять ходить в православную церковь,а минчан поголовно заставлять болеть за Днепр-Трансмаш из Могилева.Ничего этого не получится, и причем никогда.Так что бросьте эти дешевые приемы поднятия своего авторитета.Занимайтесь делом а не словоблудием.
Ура!!! Я тысячный посетитель этого форума!!!
Аватар пользователя Прывід Белнэта
2 Сангвиник:

"Хотите разговаривать на любом языке - разговаривайте, кто вам мешает. Зачем других заставлять."

Дык а дзе Вы тут бачылі, каб нехта напісаў, што трэба прымушаць?... Але калі дзе і было - гэта глупства альбо правакацыя.

"Так можно додуматься например всех католиков заставлять ходить в православную церковь,а минчан поголовно заставлять болеть за Днепр-Трансмаш из Могилева."

Ну, параўнанні некарэктныя. Каталікі да Праваслаўнай Царквы ніякага дачынення не маюць, мінчукі да магілёўскай каманды таксама. Але калі ты беларус - лагічна, што табе варта было б размаўляць па-беларуску (зразумела, тэарэтычна кажу, пакідаючы ўсе фактычныя нюансы). Але, нагадваю, пра прымус гаворка не ідзе...

"Ничего этого не получится, и причем никогда.Так что бросьте эти дешевые приемы поднятия своего авторитета.Занимайтесь делом а не словоблудием."

Калі Вы беларус, Нацыянальнае Адраджэнне - гэта клопат і пра ВАШ аўтарытэт. Калі Вы сабе дабра не зычыце - ну, пра што тады казаць...

2 Инкогнито (які 1000-ы):

Не чакайце ключы ад "Мэрсэдэса", Вам іх не дадуць... :-)

Але ж Алекс Дробыш можа дасьць яму, ну хоць не ключы ад мэрсу, але ганаровы cookies ад kv.by, які не expires цэлы год! :-)))
Nasha mova, jak pisaw Vasil Bykau, nia horshaja i nia lepshaja za inshyja movy. Ale mne, belaruske na 50 adsotkau, zdaettsa, shto hetkae nenavistsi da siabie jak nasha mova, nie paznala nijakaja mova w svetse. Ja valodaju 6 movami, kozhnaja mae svae samabytnyja terminy i slovy. Hto skazaw, shto "kompjuter" pa rasejsku huchyts milaguchnej za "kamputar" pa belarusku, "dator" pa shvedzku, "PC" pa anhelsku i g.d. A hto nia zdolee vyvuchats movu, nia mae inshaha vybaru, jak lajattsa na movu i na jae pryhilnikau. Velmi intelehentny vybar: "toe, shto ja nie zrazumew,treba znishtchyts".

Истина в том, что в Беларуси сейчас НАМНОГО ПРОЩЕ говорить, читать и писать на русском языке. Большинство всегда и везде выбирает именно простые пути. Зачем создавать себе лишние трудности, переходя на другой язык?

Я уважаю людей, которые говорят на беларускай мове, но только тех из них, которые уважают противоположную сторону (русскоговорящих), а не фанатиков и мазохистов.

Далее. Есть понятие "языковой барьер". Вдумайтесь... Барьер, то есть забор, преграда и т.п. Страны бывшего СССР все как всбесились и стали воздвигать барьеры, в том числе и самые прочные - языковые. Достаточно вырастить поколение, не умеющее говорить по-русски и барьер готов. Назад дороги нет, вернее, она сильно затруднена. Я допускаю, что дорога назад может быть не нужна народу, который сам по своей воле отгораживается от России. Но если это желание только правящей верхушки или небольшой группы недовольных, то это зло.
Ігар (прадпрымальнік) \\Достаточно вырастить поколение, не умеющее говорить по-русски и барьер готов\\. Больш двух стагоддзяў імперыя мкнулася вырасціць не адно пакаленне беларусаў, пазбавіўшы іх праўдзівай уласнай гісторыі, мовы, адукацыі, культуры і г.д., зачыняліся белуніверсітэты, школы, газеты, падручнікі, забаранялася беларускае слова. Ні адзін высокаадукаваны беларус не мог заняць прэстыжную пасаду. Для чаго такія бар'еры ўзводзіла імперыя? У ХХ стагоддзе беларускі народ уваходзіў жыхаром “Северо-Западного краю”, чужаком на сваёй зямлі, народам без Бацькаўшчыны, ізаляваным ад сваёй гісторыі, мовы, адукацыі, культуры. У той час Пятро Сямёнаў-Цянь-Шанскі пісаў пра беларусаў: “Мяшчанства больш-менш буйных гарадоў катастрафічна страчвае беларускую мову, якая падпала пад вельмі моцны расейскі прэс… Такім чынам у гарадох сярод мяшчанства чуецца польская альбо руская мова са значнай мешанінай беларускай фанетыкі, што прыдае мове гараджан немілагучны каларыт… Незалежна ад таго, якому класу грамадства належыць адукаваны беларус, прайшоўшы сярэднюю ці вышэйшую школу, ён ахвотна пакідае родны край і шукае месца на чужыне… Таму з сапраўдным беларусам можна пазнаёміцца хіба толькі ў яго беднай вёсцы, сярод балот і лясоў”. За бальшавікамі справа яшчэ больш пагоршылася. Ужо нават у вёсцы не пачуць чыстага слова - большасць чэшуць на трасянцы, таму што на Беларусі амаль не засталося беларускіх школ. Падрастаюць дзеткі, якія не чуюць, не ведаюць роднага слова. У школе - знішчана, у ВНУ - знішчана. Адкуль жа яму ўзяцца пры такой палітыцы дзяржавы? Не заўважаць гэтага могуць толькі тыя, хто не жадае заўважаць і разумець.
Я за Белоруский язык, хоть сам и не очень могу разговаривать.
"Мяшчанства"---ах-вввах, якое милагучнае чыста беларускае слова расейскага паходжання! не адвлякайце шафёра! праязны билет! мяшчанства ды дваранства!
Аватар пользователя Потомок колонизаторов
2Юст (Just?) "Больш двух стагоддзяў імперыя мкнулася вырасціць не адно пакаленне беларусаў, пазбавіўшы іх праўдзівай уласнай гісторыі, мовы, адукацыі, культуры і г.д., зачыняліся белуніверсітэты, школы, газеты, падручнікі, забаранялася беларускае слова"

Просто удивительно, что империи это удалось толькоь в отношении белорусов, но не поляков, не литовцев, ни грузин, ни армян, ни таджиков, ни многих других народов. Да, спадар Юст, сами же и диагноз себе поставили... А скучно без Вас.

Нашчадкі каланізатараў гэта якраз і ёсць тыя, пра якіх кажуць: пусці свінню за стол... Гістарычная праўда, якую так старанна хавала імперыя, сёння становіцца даступнай навукоўцам. Калі ж гэта праўда стане вядомай шырокаму колу грамадзян - нашчадкі каланізатараў атрымаюць тое, што заслугоўваюць. Не будзі спячага звера!
Аватар пользователя Просты хлопец
Злобный москальский философ Ник. Бердяев писал - "История - это всегда миф". Глупый он был! Мы вольныя нащадки вяликай мовы восстановим гистарычную правду. Гистаричная правда одна! Нас ашукали! Мы ведаем правду! Ниякай мнагамернасти мышлення нам ня трэба! Трэба мыслить прямо и проста! Уперад да пабеды гистарычнай правды! и все на празник пабеды Вяликих беларусских войскав над маскалями у 10 веке да нашай эры пад Бардилавкай!
=Гістарычная праўда, якую так старанна хавала імперыя, сёння становіцца даступнай навукоўцам=

ДЫК, Юст, не хавай, доставай из широких штанин ту гистарычную прауду, о которой тебя тут пытал (в русск. смысле слова) Майк: так сколько ж было универов на Беларуси в до-суворовскую эпоху? ПТУ для духовенства просьба не доставать.

Повторюсь, что я уважаю людей, думающих и разговаривающих на беларускай мове (но только тех, кто делает это по искреннему убеждению, а не из-за профессии и т.п.) Но как уже кто-то здесь сказал, а почему же так просто сдались беларусы, а вот грузины, украинцы, прибалты и т.д. сохранили свою культуру?
А камянтатары спартывныя нашая вяликай мовы и ня ведают! Гаворяць - "выиграли гульню". Дык у нашай вяликай мове няма такога слова "игра". Трэба казать - "выгуляли гульню"! Вось так! и будзя правильна и дакладна!
Просты хлопец! Ці варта выказвацца пра мову, рабіць нейкія філалагічныя вывады, пры гэтым, у трох радках нарабіць столькі памылак, што аж манітор чырванее!
Аватар пользователя Потомок колонизаторов
Юст угрожает: "Нашчадкі каланізатараў атрымаюць тое, што заслугоўваюць. Не будзі спячага звера!" и поучает простого хлопца грамматике, не замечая ни сарказма трасянки, ни сарказма ника. Эх, Юст,Юст. Как легко Вас купить. Правильное замечание сделал Вам "злобный шовинист". Ни на один постинг (и не только Майка) по сущесту Вы не ответили. Но не потому, что не хотели, а потому, что не могли ответить, так как пришлось бы врать, а это, видимо, Вам не по душе. Вы, Юст, не понимаете (или не хотите понять) простой истины: можно быть белорусом и говорить по-русски. Мало того, можно быть белорусом и не говорить по-белорусски. То, что белорусы и русские НАЧАЛИ пользоваться одним и тем же языком еще не означает, что белорусы и русские - один и тот же народ. Вы, конечно, хотели бы повернуть историю вспять. Но ведь такого не бывает.

Юст, посмотритесь в зеркало, приложите пальцы ко лбу и сосчитайте, сколько там их поместилось. Если семь, то я с Вами во всем заранее согласен.

Я тым жыву і ганаруся,

Што беларус і з Беларусі.

Тут нарадзіўся, тут жыву,

І мовай роднай гавару.

Я тым жыву і ганаруся:

Не беларус, не з Беларусі.

Тут нерадзіўся, но жыву,

І мовай роднай гавару.

Вот иманно, вот иманно! Злобныя нащадки каланизатарау (их у нас прыкладна 85%) хочуць забаронить нам гаварыць на роднай мове! Гэта парушенне нашых правов - правов большасци или не - правов лучшасци, правов НАС - нацыянальнай элиты! Гэта ж не дэмакратычна! Трэба усих заставиць гаварыць на роднай мове. Трэба як тыя дэмакратычныя латышы и вумныя хахлы забарониць рассейскае иншамувье у школах и инстытутах. Усе пачнуць размауляць на той мове, на якой им гистарычнай праудай паложана! Усех заставим жиць па нашаму па дэмакратычнаму без прымусу.
Да-да, в самом справедливом обществе все богаты и абсолютно свободны, и даже самый нищий землепашец имеет двух рабов...

Страницы